Εισαγωγή

  Κατακλύζεται από φώτα ο εικοστός πρώτος αιώνας. Από το φως των επιστημών, των διανοουμένων, των συστημάτων ζωής, που προβάλλονται έντονα, εντέχνως και ουχί ακαίρως.

   Το καθένα, ίσως, έχει κάτι να προσφέρει στην σύγχρονη πραγματικότητα. Ελλοχεύει ωστόσο ο κίνδυνος να ζούμε μόνο στιγμές φωτεινές ή να βαδίζουμε στο λυκόφως. Και σε άλλη περίπτωση να υπάρχει επικοινωνία  με σκοταδιστές, οι οποίοι να μας οδηγούν στο σκότος και εμείς να έχουμε την εντύπωση ότι βαδίζουμε στο φώς!

  Αναζητώντας το Αληθινό Φως, στηριζόμαστε στην Αγία μας Εκκλησία και ακολουθώντας την, βρίσκουμε τον δρόμο μας.
Αποδεχόμαστε το φως της Αναστάσεως του Κυρίου, το Ορθόδοξο Φώς, «το φως το αληθινόν, ο φωτίζει πάντα άνθρωπον ερχόμενον εις τον κόσμον» (Ιω.1,9).

 Το ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΦΩΣ ξεπερνά την ύλη, την θεωρητικότητα και την τεχνική φωταψία. Γίνεται η παρηγορία και η ελπίδα πάνω στο Οποίο στηριζόμαστε, γνωρίζοντας ότι δεν θα χαθούμε βαδίζοντας σ΄Αυτό. Δεν θα χαθούμε καθότι αυτό   το Φως της Ορθοδοξίας είναι ο ίδιος ο Χριστός, που γνωρίζει τον όλο άνθρωπο και τον καταξιώνει. Αποκαλύπτει το σκότος των κακών και πονηρών ανθρώπων και των δαιμόνων.Δείχνει  την οδό της πλάνης και τα μονοπάτια της απωλείας. Φωτίζει και δίνει νόημα στη ζωή.Πληρεί το πνεύμα και ωθεί στην ενεργοποίηση των προϋποθέσεων της σωτηρίας μας.

 Με αυτές τις σκέψεις, το ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΦΩΣ γίνεται το όνομα της ιστοσελίδας μου, προβάλλοντας την ζωή της Ενορίας  Αγίου Γεωργίου Μαραθούσας, την οποία ως σήμερα διακονώ.

 Ευχαριστώντας τον κ.Μιχαήλ Παπασαράντου και την εταιρία του SmartWebDesign (ΑΝGEL NET ΙΚΕ) δια την δωρεάν δημιουργία της διαδυκτιακής μου συχνότητας, σας εύχομαι καλή πλοήγηση.

Με ευχές και ευλογίες

Οικ.π.Δημήτριος Κατσιρμάς